O MENI

Moja zgodba

Moji otroci so mi odkrili poslanstvo, ki ga zdaj živim z vso dušo in srcem. Ni pa mi bilo vedno lahko biti mama. Po porodu prve hčerke sem kljub načrtovani in zaželeni nosečnosti nepričakovano doživela poporodno depresijo, imela sem tudi težave s cistami v maternici in težave z dojenjem. Težko sem se odločila za naslednjo nosečnost in ko se je prikazal težko pričakovani plusek, sem v 7. tednu doživela spontani splav, kar me je zelo prizadelo. Naslednja nosečnost je bila rizična, s krči in krvavitvami in ogromno sem morala počivati. Moja druga (mavrična) deklica se pred porodom ni obrnila z glavico navzdol in se je rodila s carskim rezom. Po drugem porodu sem imela težave z urinsko inkontinenco, ki pa sem jo s pomočjo fizioterapije uspešno rešila. Z drugo deklico sem zelo uživala pri dojenju, dojila sem jo 13 mesecev. Po treh letih sva se z možem odločila še za enega otroka in ker sem čutila, da bo to moja zadnja nosečnost, sem se zelo dobro pripravila, še bolj opremila z znanjem o porodu, dojenju in razvoju dojenčka, poskusila sem še bolj uživati in si zapomniti vsak trenutek nosečnosti in doživela sem čudovit porod, vaginalni porod po carskem rezu. Začutila sem svojo porodno moč, o kateri sem prej samo brala. Sin se je rodil na dan žena in z njim se je dokončno začela moja nova pot, pot Mamice.

Če želiš izvedeti več o meni, si oglej video. wink

Moja misija

Začutila sem, da bi rada pomagala bodočim mamicam, da bi tudi ve doživele to moč in podporo drugih mamic, zato sem leta 2020 odprla fb skupino Mamice na porodniški, v kateri je zdaj že več tisoč članic in je največja spletna skupnost za vse nosečnice in mamice po porodu. Da bi še bolj pomagala ženskam, ki se rojevate v mame, da bi vam bilo na tej poti lažje kot je bilo meni in da bi čutile, da ste vedno podprte, da v izzivih niste same, sem začela tudi z ženskimi krogi – podpornimi srečanji za nosečnice in mame v živo in preko spleta.

Ker sem sama zelo pogrešala podporo in strokovno pomoč pri dojenju, sem se leta 2021 vključila v mentorski program za svetovalko za dojenje pri Urški Repnik in ga uspešno dokončala. Zdaj že več let obiskujem mame z dojenčki na domu in jim pomagam pri težavah z dojenjem, svetujem pa jim tudi po telefonu. Leta 2021 sem pridobila tudi mednarodni certifikat za inštruktorico masaže dojenčkov po svetovno znani metodi IAIM in od takrat redno vsak mesec vodim tečaje, kjer se mamice lahko srečate med seboj in hkrati naučite nežne masaže in komunikacije z dojenčkom. Leta 2022 sem postala tudi certificirana inštruktorica masaže otrok (4 do 12 let) po mednarodni metodi MISP, leta 2023 pa sem končala tudi tečaj za voditeljico ženskih krogov pri Mother Nature. Ker pa si želim še bolj izpopolniti svoje znanje glede porodov, pa se bom letošnje leto vključila še v mentorski program pri porodni duli Špeli Peternel.

Ob porodna pomoč Maja Trupi

Moje geslo se glasi:

Mamica, VERJAMEM VATE, da lahko ti ZAUPAŠ VASE.♥

Podprem te lahko kot:

♥dula (obporodna spremljevalka),

♥svetovalka za dojenje,

♥inštruktorica masaže dojenčkov

♥voditeljica ženskih krogov v živo in preko spleta.

Če si začutila, da ti lahko pomagam, se zelo veselim najinega srečanja. ♥
Ljubeč objem ti pošiljam,

Maja
Maja Trupi o meni
Maja Trupi družina
Maja trupi dula

Naroči se že danes na brezplačni posvet.

Draga mamica za vsa tvoja vprašanja sem ti na voljo.

Nosečnica Maja Trupi
Nosečnica Maja Trupi